Opleiding tot Hoefspecialist.


De opleiding tot hoefspecialist bij Centrum voor Hoefgezondheid geeft de student de unieke mogelijkheid om het vak van twee zeer ervaren vakmensen te leren. Klaas Feuth en Lennart Denkhaus zijn niet alleen deskundige hoefverzorgers, maar ook zeer ervaren in het didactische aanleren van het vak in theorie en praktijk.
Tijdens de opleiding krijgt de student gefundeerde theoretische kennis en praktische vaardigheden over alle facetten rond om hoefgezondheid geleerd. Iedere module is een samenspel uit theorie en praktijk.
De student krijgt tijdens de opleiding de mogelijkheid zijn eigen visie te vormen en geeft tijdens huiswerk en opdrachten een eigen invulling aan zijn opleiding. De student wordt hierbij in de groep, maar ook individueel begeleid. Zo loopt de student onder andere stage bij beide docenten, maar vooral ook bij andere collega hoefverzorgers, hoefsmeden en aanverwante collega’s, zoals een osteopaat of voedingsdeskundige.
Door deze unieke manier van opleiden wordt de student een vaardige hoefspecialist die paard en eigenaar in alles rondom hoefgezondheid kan ondersteunen op weg naar een betere algehele gezondheid en welzijn van het paard.
Het Centrum voor Hoefgezondheid is van mening dat een goede hoefverzorger ook een hierop toegespitste training dient te krijgen. Aanverwante onderwerpen, die weliswaar in directe verbinding tot hoefgezondheid staan, kan de student achteraf na zijn specialisatie tot hoefverzorger verder aanvullen.

Opleiding tot hoefspecialist
Zelf leren bekappen opleiding hoefspecialist
Machinaal bekappen opleiding hoefspecialist

Programma.

De opleiding tot Hoefspecialist heeft als doel het opleiden van studenten tot deskundige en competente hoefverzorgers, met vakkennis en praktische vaardigheden. Studenten leren hun werkwijze te baseren op het welzijn en de natuurlijke bewegingspatronen van het paard.

Binnen 1.5 jaar vergaart de student de nodige theoretische kennis en praktische vaardigheden om zowel een goede en gefundeerde basis hoefverzorging te kunnen verlenen, als ook specialistisch werk te kunnen leveren bij uiteenlopende hoefproblemen.

Na de opleiding is de student een kundige en goed opgeleide hoefspecialist volgens het Centrum voor Hoefgezondheid

progamma

Studiebelasting.

Training en studie buitenschools zal  gedurende de opleidingsperiode van 1.5 jaar ongeveer 10 uur per week in beslag nemen. De student dient tijd te investeren in stages, praktijkopdrachten, werkstukken, case studies en de eindscriptie.
Opleiding hoefspecialist bij Centrum voor Hoefgezondheid

Inschrijven & Kosten.

De Kosten van deze 1,5 jarige opleiding tot hoefspecialist zijn € 5785,- Excl btw Lees meer informatie over de kosten onder het kopje 'Kosten'
inschrijven

Download de opleidingsfolder.

Opleidingsfolder