Bijscholingen

Concept van bijscholingen

Op het centrum voor hoefgezondheid organiseren we naast de volledige opleiding tot hoefspecialist ook bijscholingen voor hoefprofessionals en dierenartsen. Met deze bijscholingen kun je je kennis verbreden of verdiepen in allerlei interessante onderwerpen.

Certificaat
Alle bijscholingen worden afgesloten met de uitreiking van een certificaat van deelname, want wie zich dusdanig heeft ingespannen, mag ook wel worden beloond!

Locatie & Docenten

Centrum voor Hoefgezondheid, De Steeg 6
5375KH Reek (Noord-Brabant)

De bijscholingen worden gegeven door de zeer vakbekwame docenten
Lennart Denkhaus en Klaas Feuth.

Kunstof hoefbescherming

Deze praktijk tweedaagse staat volledig in het teken van alternatieve hoefbescherming. Na een live demonstratie is er voor iedereen voldoende tijd om zelf de nodige praktijkervaring op te doen met het toepassen van verschillende types kunststof hoefbescherming. 

Interne bijscholing voor hoefspecialisten

Deze bijscholing is specifiek bedoeld voor afgestudeerde hoefprofessionals en biedt verbreding en verdieping in diverse onderwerpen. Een echte aanvulling op je opleiding!

Doelgerichte hoefverzorging mbv röntgenfoto's

Deze 1-daagse workshop heeft een unieke opzet waarin met behulp van een dierenarts en een röntgenapparaat de situatie en de gekozen benadering van diverse hoeven in beeld wordt gebracht. Een echte eye-opener voor iedere hoefprofessional!

Hoofbootcamp

Tijdens de Hoof-Bootcamp word je intensief getraind op het theoretische vlak, door middel van dissecties en diverse modules over het desbetreffende onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Ook zijn er verschillende praktijklessen welke bestaan uit interactieve bekapsessies en vindt er in kleine groepen intensieve intercollegiale uitwisseling plaats van visie en ervaring.