Bijscholingen voor hoefprofessionals.


Op het centrum voor hoefgezondheid organiseren we naast de volledige opleiding tot hoefspecialist ook bijscholingen voor hoefprofessionals en dierenartsen.

Bijscholing Lennart Denkhaus Centrum voor Hoefgezondheid
Bijscholing hoefsmid en dierenarts Centrum voor Hoefgezondheid

Hoof Bootcamp.

Tijdens de Hoof-Bootcamp wordt de groep wordt intensief getraind op het theoretische vlak, door middel van o.a. dissecties en diverse modules over het desbetreffende onderwerp vanuit verschillende invalshoeken en op het praktische vlak, door middel van interacieve bekapsessies. In kleine groepen vindt er intensieve intercollegiale uitwisseling van visie en ervaring plaats.
7-8-9 sept 2023
Bijscholing professioneel hoefbekappen Centrum voor Hoefgezondheid

Doelgerichte hoefverzorging mbv röntgenfoto's.

Deze 1-daagse workshop heeft een unieke opzet waarin met behulp van een dierenarts en een röntgenapparaat de situatie en de gekozen benadering van diverse hoeven in beeld wordt gebracht. Een echte eye-opener voor iedere hoefprofessional!
22 juli 2023
Bijscholing voor therapeuten en dierenartsen

Kunststof hoefbescherming.

Deze praktijk tweedaagse staat volledig in het teken van alternatieve hoefbescherming. Na een live demonstratie is er voor iedere deelnemer voldoende tijd om zelf de nodige praktijkervaing op te doen met het toepassen van verschillende types kunststof hoefbescherming
26 & 27 mei 2023
Bijscholing kunststof lijmbeslag paard

Certificaat.

Alle bijscholingen worden afgesloten met de uitreiking van een certificaat van deelname, want wie zich dusdanig heeft ingespannen, mag ook wel worden beloond!