Bijscholingen voor hoefprofessionals.


Op het centrum voor hoefgezondheid organiseren we naast de volledige opleiding ook bijscholingen voor hoefprofessionals en dierenartsen.
Bijscholing Lennart Denkhaus Centrum voor Hoefgezondheid
Bijscholing hoefsmid en dierenarts Centrum voor Hoefgezondheid

Hoof-bootcamp.

Het Hoof-Bootcamp begint met een stevige theoretische warming-up met betrekking tot de opbouw en functionaliteit van de hoef. 
De groep wordt intensief getraind op het theoretische vlak, door middel van o.a. dissecties en op het praktische vlak, door middel van interacieve bekapsessies. In kleine groepen vindt er intensieve intercollegiale uitwisseling van visie en ervaring plaats. 
 

Na drie dagen intensieve training ben je helemaal up to date met betrekking tot alle facetten van een goede hoefverzorging en zijn de hoofden goed gevuld met nieuwe kennis en vaardigheden over de inzet van hoefschoenen en diverse moderne hoefbeschermingssystemen. Je hebt jouw bekapvaardigheden en -inzichten kunnen uitbreiden en kunt een gefundeerde beslissing nemen in welke gevallen een paard eventueel tijdelijk baat heeft bij een goed passende hoefbescherming.  

hoof-bootcamp
Bijscholing professioneel hoefbekappen Centrum voor Hoefgezondheid

Kunststof hoefbescherming.

Deze praktijkdag staat volledig in het teken van alternatieve hoefbescherming. Na een live demonstratie is er voor iedere deelnemer voldoende tijd om zelf de nodige praktijk ervaing op te doen met het toepassen van verschillende types kunststof hoefbescherming
In ontwikkeling
Bijscholing kunststof lijmbeslag paard

Certificaat.

Alle bijscholingen worden afgesloten met de uitreiking van een certificaat van deelname, want wie zich dusdanig heeft ingespannen, mag ook wel worden beloond!