Bijscholingen voor hoefprofessionals.


Op het centrum voor hoefgezondheid organiseren we naast de volledige opleiding tot hoefspecialist ook bijscholingen voor hoefprofessionals en dierenartsen.

Bijscholing Lennart Denkhaus Centrum voor Hoefgezondheid
Bijscholing hoefsmid en dierenarts Centrum voor Hoefgezondheid

Hoof Bootcamp.

Het Hoof-Bootcamp begint met een stevige theoretische warming-up met betrekking tot de opbouw en functionaliteit van de hoef. 
De groep wordt intensief getraind op het theoretische vlak, door middel van o.a. dissecties en op het praktische vlak, door middel van interacieve bekapsessies. In kleine groepen vindt er intensieve intercollegiale uitwisseling van visie en ervaring plaats. 
Allround 21 -22-23 juli 2022
Thema 25-26-27 aug 2022       
Bijscholing professioneel hoefbekappen Centrum voor Hoefgezondheid

Hoefgezondheid bij paarden voor therapeuten en dierenartsen.

Deze 1-daagse bijscholingsdag is speciaal ontwikkeld voor therapeuten en dierenartsen om een goede en gefundeerde basiskennis omtrent hoefgezondheid en afwijkingen hiervan op te doen en mee te nemen in hun praktijk.
07 mei 2022
Bijscholing voor therapeuten en dierenartsen

Kunststof hoefbescherming.

Deze praktijk tweedaagse staat volledig in het teken van alternatieve hoefbescherming. Na een live demonstratie is er voor iedere deelnemer voldoende tijd om zelf de nodige praktijkervaing op te doen met het toepassen van verschillende types kunststof hoefbescherming
27 en 28 mei 2022
Bijscholing kunststof lijmbeslag paard

Certificaat.

Alle bijscholingen worden afgesloten met de uitreiking van een certificaat van deelname, want wie zich dusdanig heeft ingespannen, mag ook wel worden beloond!