Correcte hoefverzorging m.b.v. röntgenfoto's

Correcte hoefverzorging m.b.v. röntgenfoto's

Waarbij blote hoeven en de gezondheid hiervan voor het centrum van hoefgezondheid altijd centraal staan, is het in enkele gevallen (tijdelijk) nodig het paard en zijn hoeven meer permanente hoefbescherming te bieden. Wij als het centrum voor hoefgezondheid werken  met de nieuwste materialen en ontwikkelingen. De mogelijkheden en ervaringen rond de inzet van permanent gelijmde kunststof hoefbescherming geven wij graag door aan andere professionals.

Tijdens de 2-daagse workshop krijg je een goed overzicht van de bestaande concepten, gevolgd door een selectie van demonstraties van deze verschillende concepten.
Hierna krijg je uitgebreid de mogelijkheid en tijd om diverse producten onder begeleiding op kadaverhoeven uit te proberen en de mogelijkheden hiervan te verkennen.

Correcte hoefverzorging m.b.v. röntgenfoto's

Deze 1 daagse workshop is een door het centrum voor hoefgezondheid nieuw ontwikkelde workshop. Tijdens deze workshop krijg je de unieke kans om jouw werk door röntgenogen te controleren en evalueren.

Naast onze twee vaste docenten van het centrum voor hoefgezondheid is er die dag ook een dierenarts met röntgenapparaat aanwezig. We beginnen de dag met een korte introductie over hoe röntgenfoto’s ons in het dagelijkse leven kunnen helpen en waar goede foto’s aan moeten voldoen. Hierna gaan we snel met de praktijk aan de slag.

Samen met de dierenarts en het röntgenapparaat gaan we aan de hand van kadaverhoeven bepalen of het beeld en plan van aanpak aan de buitenkant overeenkomt met de binnenkant en of de toegepaste strategie doeltreffend is geweest. 

Deze workshop biedt de unieke mogelijkheid om de röntgenfoto’s van voor en na het bekappen te vergelijken en te analyseren. Op deze manier ontwikkel je een beter beeld van hoe de binnenkant zich naar de buitenkant vertaalt en hoe je deze kennis kan toepassen in de praktijk voor een nog betere en doelgerichte hoefverzorging.

Uitverkocht

Programma

Je krijgt

  • Uitgebreide 1-daagse workshop over correcte hoefverzorging m.b.v. röntgenfoto’s
  • Informatieve reader
  • Lunch
  • Koffie & Thee


Iets voor jou?

Deze 1 daagse workshop is bedoeld voor hoefprofessionals (kvk registratie).Behoor je tot deze groep professionals, dan ben je van harte uitgenodigd.
Maximaal aantal deelnemers: 10

Uitverkocht

Locatie & Docenten
Centrum voor Hoefgezondheid De Steeg 6
5375KH Reek (Noord-Brabant)

Deze bijscholing over Correcte hoefverzorging m.b.v. röntgenfoto’s wordt gegeven door de zeer vakbekwame docenten Lennart Denkhaus en Kim Hess.

Kosten
€350 incl BTW

Wanneer?
10.00-17.00 uur – 22 juli 2023

Uitverkocht