Over ons

Klaas & Lennart

Het Centrum voor Hoefgezondheid wordt gerund door Lennart Denkhaus en Klaas Feuth. Lennart en Klaas zijn beiden gediplomeerde hoefverzorgers en werken al meer dan 15 jaar in hun vak. Beide hebben hun eigen specialisaties waardoor er in de laatste jaren een goede samenwerking is ontstaan die zich manifesteert in het Centrum voor Hoefgezondheid, waar de ervaringen van beiden samenvloeien tot één geheel. Hieronder stellen ze zich beiden aan je voor.
Klaas Feuth

Ik ben Klaas en zet mij al meer dan 15 jaar in voor een goede hoefgezondheid van paarden in Nederland. Ik ben een echte praktijkman en krijg veel energie van het onderwijzen van studenten. In de opleiding tot hoefspecialist en bijscholingen richt ik mij vooral op de praktische kant van correcte bekapping.

Daarnaast ben ik ook gespecialiseerd in moderne hoefbeschermingstechnieken. Hoewel ik het smeden van hoefijzers een fantastisch vak vond, gaf het mij geen antwoord op de vraag waarom paarden in deze moderne tijd nog altijd beslagen worden. Daarom ben ik het bedrijf HoofWear begonnen, hier kan je allerlei alternatief beslag vinden zoals hoefschoenen en gelijmde kunststof hoefbescherming.

In mijn eigen hoefrevalidatiefaciliteit behandel ik ook nog paarden met ernstige hoefproblemen of merries met veulens die geboren zijn met een afwijkende beenstand.
Verder ben ik samen met Lennart ontwikkelaar en mede-eigenaar van de hoefverzorgingslijn Unique-horn hoof care.

HoofWear
Shoes-‘n-boots for Horses 

Lennart Denkhaus

Ik ben Lennart, hoefspecialist met hart en ziel.
Al tijdens mijn studie trok hoefgezondheid mijn aandacht. Zo heb ik mijn afstudeeronderzoek van mijn studie Paardenwetenschappen- en management bij Van Hall Larenstein / Wageningen University geschreven over insulineresistentie bij paarden in samenhang met hoefbevangenheid en andere gezondheidsproblemen.

In de opleiding tot hoefspecialist en onze bijscholingen richt ik mij dan ook graag op de theoretische lessen en inzichten. Ontwikkelingen op het gebied van moderne hoefbescherming, nieuwste onderzoeken en innovaties, trekken mijn interesse, waarbij voor mij de blote hoef altijd centraal staat.

Naast mijn activiteiten als docent ben ik nog dagelijks aan het werk als hoefspecialist, ik vind het belangrijk om dicht bij de praktijk te blijven. Hiernaast heb ik door de jaren heen onder de naam Hoef-fit educatieve workshops voor iedereen die iets met paarden heeft ontwikkeld. Tevens ben ik samen met Klaas ontwikkelaar en mede-eigenaar van de hoefverzorgingslijn Unique-horn hoof care.

LD-Hoefverzorging 
Specialist in Hoefgezondheid & -revalidatie

Visie

Een groot aantal van de hedendaagse gezondheidsproblemen bij paarden is gerelateerd aan been- en hoefklachten. Dit kan en moet beter vinden wij! Hiervoor zijn meer vakmensen nodig die dit soort problemen in de kern kunnen herkennen en behandelen of beter nog door doelgerichte hoefverzorging ervoor kunnen zorgen dat dit soort problemen niet ontstaan.

Wij hebben als visie dat in de toekomst de kwaliteit van de hoefzorg in het onderwijs verbetert zodat kennis en vaardigheden ten goede komen aan paarden hun algehele gezondheid.

Missie

Wij hebben als missie het in praktijk brengen van de kennis en vaardigheden om de hoeven van een paard op een effectieve manier te behandelen. Zo worden hoef- en gerelateerde gezondheidsproblemen voorkomen en kan het paard waar nodig adequaat worden behandeld. Het doel is daarbij het optimaliseren van  het welzijn en de gezondheid van het paard. Wij, als het Centrum voor Hoefgezondheid  leiden vakbekwame mensen op die zowel theoretisch als ook praktisch begrijpen en kunnen vertalen hoe belangrijk een goede hoefgezondheid voor het hele paard is.

Hoeven - ons specialisme, onze passie

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn wij echte “hoef-fanaten”. We houden ons op allerlei vlakken bezig met hoefgezondheid. Zo zijn we altijd op zoek naar de nieuwste innovaties op het gebied van alternatieve hoefbescherming en zijn we voortdurend bezig met het verder ontwikkelen en vernieuwen van onze eigen hoefverzorgingslijn Unique-horn. Daarnaast is ook het overbrengen van kennis een passie van ons beide, er is niets mooiers dan andere paardenliefhebbers net zo gek krijgen van hoeven als wij!