3-daagse thema hoof bootcamp voor hoefprofessionals.


25-26-27 augustus 2022

Het Hoof-Bootcamp begint met een stevige theoretische warming-up met betrekking tot de opbouw en functionaliteit van de hoef.  De groep wordt intensief getraind op het theoretische vlak, door middel van o.a. dissecties en op het praktische vlak, door middel van interactieve bekapsessies. In kleine groepen vindt er intensieve intercollegiale uitwisseling van visie en ervaring plaats.

Na drie dagen intensieve training ben je helemaal up to date met betrekking tot alle facetten van een goede hoefverzorging en zijn de hoofden goed gevuld met nieuwe kennis en vaardigheden over de inzet van hoefschoenen en diverse moderne hoefbeschermingssystemen. Je hebt jouw bekapvaardigheden en -inzichten kunnen uitbreiden en kunt een gefundeerde beslissing nemen in welke gevallen een paard eventueel tijdelijk baat heeft bij een goed passende hoefbescherming.  

De Hoof Bootcamp 2022 staat in het teken van caudale hoefpijn. De deelnemers en docenten wisselen met elkaar hun ervaringen op dit gebied uit en sparren over bepaalde theorieën, ideeën en behandelmogelijkheden.  
Het theoriegedeelte concentreert zich op de juiste diagnostiek en beeldvorming van deze problematiek, maar zoals de deelnemers van afgelopen jaar hebben ervaren is de bootcamp vooral zeer praktijkgericht. Zo richten zich de dissecties op de interne en externe morfologische veranderingen van de hoef. De bekappingen op kadaverhoeven hebben hun focus op de juiste balans en herstel hiervan.
Ook het thema hoefbescherming is een belangrijk onderdeel wat betreft de behandeling van problemen in de achterkant van de hoef. Waar deelnemers tijdens de basis bootcamp een algemene kennismaking met bijvoorbeeld hoefschoenen en bepaalde soorten permanent gelijmde kunststofbescherming hebben kunnen maken, staan dit jaar de juiste hoefbescherming en eventuele modificaties en alle ins en outs bij de inzet bij caudale hoefpijn centraal.     

 

Image
Image
Image

Doe mee.

Deze 3 daagse Hoof Bootcamp is bedoeld voor hoefprofessionals (kvk registratie).
Behoor je tot deze groep professionals, dan ben je van harte uitgenodigd. 
De thema bootcamp is voor degene die nog al eerder een bootcamp bij het centrum voor hoefgezondheid hebben gevolgd. 

Maximaal aantal deelnemers: 15
Image

Centrum voor Hoefgezondheid.

Deze 3 daagse workshop wordt georganiseerd door het Centrum voor Hoefgezondheid. Een Unieke samenwerking tussen twee hoefprofessionals.
Image

Inschrijven.

De prijs voor deze workshop is €750- inclusief btw, koffie/thee, lunch & reader
inschrijven