Gelijmde kunststof hoefbescherming.


Deze praktijk tweedaagse stond volledig in het teken van alternatieve hoefbescherming. Na een live demonstratie was er voor iedere deelnemer voldoende tijd om zelf de nodige praktijkervaring op te doen met het toepassen van verschillende types kunststof hoefbescherming.

Waarbij blote hoeven en de gezondheid hiervan voor het centrum van hoefgezondheid altijd centraal staan, is het in sommige enkele gevallen (tijdelijk) nodig het paard en zijn hoeven meer permanente hoefbescherming te bieden. Vanuit het centrum voor hoefgezondheid wordt gewerkt met de nieuwste materialen en ontwikkelingen. De mogelijkheden en ervaringen rond om de inzet van permanent gelijmde kunststof hoefbescherming geeft het centrum graag door aan andere professionals.
Tijdens de 2-daagse workshop kregen de deelnemers een goed overzicht van de bestaande concepten, gevolgd door een aantal demonstraties van een selectie van verschillende concepten.
Hierna kregen de deelnemers uitgebreid de mogelijkheid en tijd om diverse producten onder begeleiding op kadaverhoeven zelf uit te proberen en de mogelijkheden hiervan te verkennen.

Onderaan hebben wij een kleine fotocollage gemaakt van de fantastische sfeer met collega's onder elkaar!

Centrum voor Hoefgezondheid.

Deze 2-daagse workshop werd georganiseerd door het Centrum voor Hoefgezondheid. Een Unieke samenwerking tussen twee hoefprofessionals.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Tot volgend jaar, wij hebben er zin in!

Lennart & Klaas