Hoof Bootcamp 2021.


16-17-18 September
Thema: Hoefbevangenheid

Het Hoof-Bootcamp begint met een stevige theoretische warming-up met betrekking tot de opbouw en functionaliteit van de hoef.  De groep wordt intensief getraind op het theoretische vlak, door middel van o.a. dissecties en op het praktische vlak, door middel van interacieve bekapsessies. In kleine groepen vindt er intensieve intercollegiale uitwisseling van visie en ervaring plaats.

Na drie dagen intensieve training ben je helemaal up to date met betrekking tot alle facetten van een goede hoefverzorging en zijn de hoofden goed gevuld met nieuwe kennis en vaardigheden over de inzet van hoefschoenen en diverse moderne hoefbeschermingssystemen. Je hebt jouw bekapvaardigheden en -inzichten kunnen uitbreiden en kunt een gefundeerde beslissing nemen in welke gevallen een paard eventueel tijdelijk baat heeft bij een goed passende hoefbescherming.  3 daagse hoof bootcamp voor professionals in de hoefgezondheid.

De Hoof Bootcamp 2021 staat in het teken van hoefbevangenheid. De deelnemers en docenten wisselen met elkaar hun ervaringen op dit gebied uit en sparren over bepaalde theorieën, ideeën en behandelmogelijkheden.  
Het theoriegedeelte concentreert zich op de juiste diagnostiek en beeldvorming van hoefbevangenheid, maar zoals de deelnemers van afgelopen jaar hebben ervaren is de bootcamp vooral zeer praktijkgericht. Zo richten zich de dissecties op de interne en externe morfologische veranderingen van de hoef. De bekappingen op kadaverhoeven hebben hun focus op de juiste balans en herstel hiervan.
Ook het thema hoefbescherming is een belangrijk onderdeel wat betreft de behandeling van hoefbevangenheid. Waar deelnemers afgelopen jaar een algemene kennismaking met bijvoorbeeld hoefschoenen en bepaalde soorten permanent gelijmde kunststofbescherming hebben kunnen maken, staan dit jaar de juiste hoefbescherming en eventuele modificaties en alle ins en outs bij de inzet bij hoefbevangenheid centraal.      

Image
Image
Image

Centrum voor Hoefgezondheid.

De 3-daagse Hoof Bootcamp wordt georganiseerd door het Centrum voor Hoefgezondheid. Een Unieke samenwerking tussen twee hoefprofessionals.
Image

Impressie 2020.

Na de sucesvolle hoof bootcamp in 2020 bleek dit een format wat zeker voor herhaling vatbaar was. De kans om bij te leren, en te netwerken.
2020